Črtne kode - izdelava

Potrebujete črtne kode EAN13, UPC, QR ali drugačne? Prišli ste na pravi naslov!

Izdelava črtnih kod EAN, UPC, ISBN, ISSN, QR, barcode in drugih

Koda EAN13; EAN koda; EAN kode Črtne kode jvsebujejo podatke o izdelkih, ki jih spremljajo. Nekdaj so črtne kode informacije podajale z različnimi debelinami črt in različnimi razmiki med navpičnimi črtami. Nato je prišlo preoblikovanje v pravokotnike, pike, šestkotnike in druge geometrične like. Prvotno so črtne kode brali oziroma skenirali le posebni optični čitalci črtnih kod, bolje znani po imenu skenerji; pozneje so na trg prišli optični čitalci in ustrezni programi tudi na namiznih napravah ter v pametnih telefonih. Sodobni pametni mobilni telefoni lahko med vsemi drugimi funkcijami tudi berejo kode tipa EAN13, EAN8 in kode QR (primer kode QR lahko vidite na desnem delu strani in proti dnu), lahko pa tudi druge.

Primer črtne kode oziroma etikete s kodami EAN13 Pri označevanju blaga v trgovinah in skladiščih so črtne kode postale nepogrešljive. Njihova uporaba se je razširila tudi na mnoga druga področja, ki jih (skupno) imenujemo avtomatizirana identifikacija in zajem podatkov. Črtne kode so občasno tudi na deklaraciji blaga.

Knjige in črtne kode

Tudi pri knjigah in drugih publikacijah so črtne kode postale običajne oziroma že skoraj stalne spremljevalke, ki jih največkrat vidite na platnicah, včasih pa na notranjih straneh. Včasih je nad črtno kodo zapisana še oznaka ISBN, občasno pa še ISSN.

Preden vam lahko izdelamo črtne kode, se morate, če se še niste, včlaniti pri gs1si.org.

Potrebujete črtne kode, kode EAN z oznako ISBN in/ali ISSN za vašo knjigo ali drugo publikacijo?
Prišli ste na pravi naslov. Le pokličite ali pišite ...
Izdelujemo tudi kode tipa EAN, UPC, QR itd.
Črtne kode vam lahko natisnemo na etikete ali role
.

Kode QR (QR Code)

Kode QR so še en (najsodobnejši) izredno uporaben in mnogostranski pripomoček. Več o kodah QR lahko preberete na strani o kodah QR.